2019. március 24., vasárnap

Kisgyermekek nevelése a költészet szeretetére - mozgással is

Weöres Sándor az a költőnk, akinek verseit a verskedvelők anyukák már magzatuknak is mondogatják, és vannak olyan alkotásai, melyek nagy mélységeket járnak be: időnként bizony az emberi tudás legvégső határait feszegetik filozófiai kérdésekkel.

Magam is annak a híve vagyok, hogy egy kisgyermek már a kezdetektől igényes verset hallgasson. A legkisebbeket a hangzás bűvöli el: az indulatszavak, hangutánzás mind-mind vonzza a figyelmet.

Bölcsődés és óvodás korban már a jelentésre is odafigyelnek a lurkók. Természetesen ilyenkor jó, ha könyveket neves illusztrátorok rajzai kísérik. A hagyományos szép ábrázolásokat érdemes keresni.

A mai korban viszont már mozgás is fontos tanulási csatorna. Milyen jó, hogy vannak tematikus játszótereink, így egy olyan is, ami a Bóbita nevet viseli.

A következő hivatkozásban az első játszótér az, amit Weöres verse ihletett. Nézzék meg a képeket, idézzék fel a verssorokat! Most, hogy egyre jobb az idő (Sándor meghozta a meleget), érdemes meglátogatni ezt a játszóteret! (Többféle tematikus játszótérről is olvashatunk. 


Itt pedig bővebb leírást is találhatnak csak a Bóbita játszótérről: 


©️ Dr Stareczné Kelemen Éva



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kinek írt Weöres verset?

A mai nyári rövid blogbejegyzésben arra buzdítom a kedves Olvasót, hogy bátran lapozgasson Weöres-kötetében, és fedezze fel, kinek írt verse...